De kenmerken van een Tweelingzielverbinding

blog, heartawareness, tweelingzielen

Is het nu wel of niet mijn Tweelingziel?

Je bent erachter gekomen dat je een bijzondere verbinding met iemand hebt en wilt dit heel graag verder onderzoeken. Doordat het zo binnenkomt bij je maar tegelijkertijd ook complex voelt, ben je op zoek naar antwoorden en bevestigingen of je het allemaal wel juist voelt en ervaart.

Ik wil eerst zeggen dat ik nuchter in dit proces staat. Er is zoveel informatie over Tweelingzielen waarin het Tweelingzielproces over geromantiseerd word. Ik geloof erin dat dit jou juist niet verder helpt en zal deze Blog invullen vanuit mijn perspectief.

Tweelingzielen het perfecte romantische plaatje?

Tweelingzielen zijn niet altijd het perfecte romantische plaatje van een gelukkig koppel. Dit kan wel, maar over het algemeen word dit niet altijd zo ervaren. Als je je Tweelingziel hebt leren kennen, ondervind je in het begin een onverklaarbare, diepe liefde en verbinding. En mischien voelt het ook gek dit te ervaren met iemand die je (misschien) nog maar net hebt leren kennen.

In het begin van de ontmoeting is het vooral aftasten maar ook elkaar letterlijk wegblazen door alle gevoelens die omhoog komen. Dit maakt op beide zo’n diepe indruk dat je je vanaf het begin letterlijk verbonden voelt. Je kunt de ontmoeting zien als de aftastfase. Alles lijkt koek en ei en jullie genieten enorm van elkaar en jullie verbinding.

Scheurtjes in jullie verbinding?

Toch kan het op een gegeven moment lijken dat er scheurtjes komen in jullie verbinding. Ook al voelt jullie verbinding zo intens en diep, ergens kun je je getriggerd voelen door angst. Omdat je dit nog niet eerder hebt ervaren, kunnen er gevoelens naar boven komen om je Tweelingziel te verliezen. Je kan ook opmerken dat jullie elkaar onbewust meer gaan triggeren waarin jullie je geraakt voelen.

Dit kan het moment zijn dat jouw geliefde van het één op andere moment, afstand van je gaat nemen. Dit zorgt voor diepe pijn van afscheiding tussen jullie, maar ook wellicht pijn van bijvoorbeeld afwijzing of niet gehoord of gezien voelen.

Getriggerd voelen

Wat er op zo’n moment gebeurt is dat jullie elkaar onbewust triggeren in oude pijnen die jullie hebben opgedaan in jullie kindertijd. Omdat daar meestal geen bewustwording op ligt, reageer je vanuit die pijnstukken op elkaar en word jullie fysieke contact onzekerder.

Je merkt op dat jullie contact niet meer in balans lijkt te zijn. Steeds is daar het aantrekken en afstoten tussen jullie waarin je Tweelingziel komt en gaat in jouw leven. Het word met de dag ingewikkelder en je twijfelt ineens aan alles over jullie verbinding.

Je zoektocht gaat beginnen omdat je jullie verbinding wilt begrijpen maar ook omdat je wilt weten hoe je ermee om kunt gaan.

Ik deel daarom 21 kenmerken van een Tweelingzielverbinding

 • Je leert elkaar kennen wat een diepe impact op je heeft gemaakt. Het voelt overweldigend voor jullie allebei
 • Jullie contact voelt vanaf het eerste moment vertrouwd aan
 • Je hebt het gevoel alsof je elkaar al heel lang kent
 • Er is een onverklaarbare aantrekkingskracht
 • Je blijft aan die persoon denken, wat je ook doet. (Soms tot aan het obsessieve toe)
 • Je voelt elkaar op afstand aan
 • Je voelt een diepe liefde voor die persoon
 • Als er geen contact is tussen jullie, voelt alsof je geamputeerd bent. Je ervaart werkelijke zielenpijn
 • Eén of allebei van de zielen heeft, sinds jullie ontmoeting de drang zichzelf persoonlijk en spiritueel te ontwikkelen
 • Je voelt dat er meer is “tussen hemel en aarde”
 • Er is een enorme onverklaarbare aantrekkingskracht maar ook de behoefte om van elkaar weg te lopen en (tijdelijk) geen contact te hebben (aantrekken en afstoten)
 • Je voelt altijd een bepaalde drang om contact op te zoeken
 • Jullie blijven naar elkaar toe trekken
 • Zogenaamde “toevalligheden” die zich voordoen waardoor je steeds herinnert word aan jouw geliefde. Zoals de naam van jouw geliefde die steeds ergens opduikt of een bepaald liedje wat je steeds hoort
 • Je voelt elkaars liefde en verbinding op afstand
 • Je voelt elkaars emoties en energie op afstand
 • Je kent elkaar door en door, ook al ken je elkaar nog maar heel kort
 • Als je elkaar weer ziet, voelt het altijd vertrouwt (het voelt als thuiskomen)
 • Je triggert elkaars diepste pijnen (je bent elkaars ultieme spiegel)
 • Het samenzijn voelt goddelijk en overstijgt de fysieke wereld
 • Je Tweelingziel pusht je om de beste versie van jezelf te worden

Wellicht ervaar je wat scheurtjes in jullie fysieke verbinding van bijvoorbeeld aantrekken en afstoten of waar er tijdelijk helemaal geen contact is. Dit is enorm uitdagend en alle emoties en angsten worden in je aangeraakt. Je emoties en gedachten gaan allerlei kanten op en het voelt alsof je er geen controle over lijkt te hebben.

In Twin Learning School leer je hoe je de pijn rondom het aantrekken en afstoten kunt gaan elimineren. Een Tweelingzielverbinding is niet gemaakt om te lijden maar om te genieten van dit geweldige mooie intense proces en jullie fysieke verbinding. Hier kun je meer lezen over Twin Learning School.

Herken jij de kenmerken?

Ik heb ook een Podcast opgenomen waarin ik dieper in ga op de kenmerken van een Tweelingzielverbinding.